Home   neraboti.com     "Валикомерс" - Информационен портал
New Popular Йога Нидра Книги
Излекувай душата си!
Орлин Баев - Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране

Рак на белия дроб - уроци, изводи, излекуване и дългосрочно оцеляване

Когнитивно поведенческа психотерапия

Библиотерапия

Добрият психотерапевт

Йога нидра и използването на биологична обратна връзка ( Биофийдбек )

Орлин Баев - http://orlin.bravehost.com/
Лични страници - http://orlinbaev.blogspot.com/
Последно обновена на:07.12.2014
 
Хипноза, НЛП, Медитация и Осъзнато сънуване
.
Група - Master Mind - Ефективна Комуникация - водещ Орлин Баев

.
Всяка с ряда, от 19-21ч.,
ул. Коломан 1, комплекс "Славия", под хотел "Шампион", административна сграда на комплекс "Славия", ет.2, кабинет 302
 
 Хипнотични алгоритми на самоувереността

Приложените в текста по-долу хипнотични сесии са фокусирани в разгръщането на автентичната ти самоувереност. Забележи, не толкова или поне не само създаване или изграждане на такава, колкото осъзнаване на вече наличната самоувереност, идваща от дълбините ти!

 
Йога Нидра - Схематично изложение на практиката

Извлечена от тантрите, йога нидра е мощна техника, която ни учи как да релаксираме съзнателно. При нея сънят не се счита за релаксация. Хората имат чувството, че релаксират, като потънат в някой удобен стол с чаша кафе, питие или цигара и наред с това четат вестник или гледат телевизия. Но това съвсем не е удовлетворително за едно научно определение на релаксацията. Всички тези занимания представляват само сетивно развлечение. В действителност истинската релаксация е преживяване, което далеч надхвърля всичко това. При пълната релаксация човек трябва да остане осъзнаващ. Това представлява йога нидра - състояние на динамичен сън. Йога нидра е систематичен метод за предизвикване на пълна физическа, умствена и емоционална релаксация. Терминът йога нидра произлиза от две санскритски думи: йога, която означава единение, или съсредоточено осъзнаване, и нидра, която означава сън. По време на практиката йога нидра изглежда, че човек сякаш спи, но съзнанието му функционира на едно по-дълбоко ниво на осъзнаване. По тази причина йога нидра често е наричана “психичен сън" или дълбока релаксация с вътрешно осъзнаване. В това гранично състояние между съня и будуването се осъществява спонтанна връзка с подсъзнателните и несъзнателните измерения. Състоянието на релаксация при йога нидра се постига чрез обръщане навътре и отдалечаване от външните преживявания. Ако съзнанието може да се отдели от външното осъзнаване и от съня, то се превръща в нещо много мощно и може да се използва по редица начини - например за развиване на паметта, за увеличаване на знанията и творческите способности или за трансформиране природата на човека.
  Първа страница сесии ЙОГА НИДРА  
Страница; 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9. 10 следваща >>>
 Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни р-ва, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.
Дата Сесия Архив за изтегляне Кратко описание на сесия
06.08.2014
Йога нидра 91.mp3 yoga nidra 91.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 91: Имам право на почивка (25 мин.)
Релаксация и отпускане в потенциала - мое добро тяло, обичам те; Заливане тялото, органите, жлезите и психичният им еквивалент с любяща, слънчева енергия - сливане на енергията им до творческо единство; Медитативно забавяне на дъха; Повишаване процентите активиран мозъчен и когнитивен капацитет - 10, 20, 30% и повече и повече...; Идентификация с потока на Любовта; Санкалпа (възнамеряване): Имам право на почивка; Медитативен сън, нидра; Синхронизиране на мозъчните полукълба; Съзнателен, тантричен сън; Ангелско присъствие в живота ти; Позволявам си да бъда щастлива, имам право на щастие; Ритъмът на Любовта, преобразуващ всеки страх в спокойна радост; Любовта, носеща здраве; Ти, част от смисъла, от Логоса; Ву вей - бездействие в действието, медитативното присъствие като фон на всяко действие и миг от живота ти; Симфонията на Любовта, импрегнираща всяка клетка на тялото ти; Спокойна почивка, обич и щастие в живота ти.
27.08.2014
Йога нидра 92.mp3 yoga nidra 92.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 92: Ментален конструктор (18 мин.)
Медитативно потъване в спокойствието; Кайваля дишане и телесна релаксация; Хипнотичен език, Милтън модел (НЛП); Наблюдателят - Ти; Преходността на Майа и вечността отвъд нея; Ментален конструктор; Работа с ума - НЛП технологии; Приеми страха от провал, за да бъдеш достоен и за успеха; Полет над двойнствеността - съзерцание; Спокойно доверие в живота ти!

12.11.2014

 

Йога нидра 93.mp3 yoga nidra 93.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 93: Велика обикновеност и обикновено величие (31 мин.)
Дишане, релаксация; Влизане в скришната, молитвена стаичка на сърцето; Извадки от "Завета на цветните лъчи на светлината": духът на силата,виолетовите лъчи; Царството Божие в теб; Да приемеш обикновеността на егото си, за да протече през теб величието на духа ти - смирение; Зарядът на Любовта; Молитва - единство, хваление величието на Бога; "Кой съм аз?"; Смирената сила на слабостта; Себеизява и себезаявяване - протичане на божественото през теб; Спокойна свързаност с Великия Живот, закрила, цялостност; Сърдечна, безмълвна молитва - превръщане на целия ти живот в молитвена разумност; Осъзнаване на собственото безсмъртие - Вечен Живот; Низхождение виделината на божественото, спускане на свръхсъзнанието в подсъзнанието - преобразуване и хармонизиране; Резонанс с Безкрая; Стабилен център - божествената сила, виделината на Любовта в живота ти, във всяко дихание, поглед и стъпка; "Да бъде божията воля в живота ми, да бъде божията любов в живота ми, да бъде божията светлина в живота ми!".
19.11.2014
Йога нидра 94.mp3 yoga nidra 94.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 94: Учителят (27 мин.)
Спускане по ДНК спиралата на съзнанието; Йогийски сън: Нидра; Духовният ти Учител - сливане с енергията му, доверие, закрила, призвание; Планиране на житейските стъпки - преди раждането; Едно различно отношение към преживяното: прошка, благодарност, учене, живот през призмата на духа; Виделина в житейските ти мигове напред. Смел, целеустремен и решителен живот.
26.11.2014
Йога нидра 95.mp3 yoga nidra 95.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 95: Мога да се променя (24 мин.)
Забележка: сесията е подходяща както за хора с избягващо личностово разстройство и социална тревожност (разликата между двете се състои в метакогнитивния дефицит в първото), така и за хора с известни трудности в комуникацията и възпитание, характеризиращо се с дистантна студенина...

Пренос на състояние на релаксация; Автобиографичната памет (детето в теб) като характерова база; Семейната дистантност и студ като предпоставка за поведенчески изкривявания, свързани със социално отбягване (избягващо личностово р-во и социална тревожност) сега; Метафори за избягващия характер и социална маска: скала, преплетени възли, рицарска броня, пашкул; Възнамеряване: Мога да се променя; Скокът на костенурката - дълготърпеливи, постоянни малки стъпки, целенасочена упоритост,мотивирано усилие, водещи към мащабна и висока цел; Търпеливо разбиване на характеровата "скала"; Метакогнитивна самосъзнанателност - Азът наблюдател; Базирано на медитация (майндфулнес) когнитивно реструктуриране, като интернализирана дебъг/ ремонтна програма във вътрешния диалог; Работа с базисните убеждения - интуитивна, фина логика,. благодарност и молитва; Глина в собствените си ръце, творец в собствения си живот. Сам градиш и преизграждаш съдбата си; Залагане на адаптивни характерови, базисни убеждения; Позволяване на нормалните грешки и учене от тях; Вътрешна работа, водеща до социално включено поведение; Ти - уникална част от Живота; Блясъкът на свръхсъзнанието в "мазето" на подсъзнанието; Силен живот!
03.12.2014
Йога нидра 96.mp3 yoga nidra 96.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 96: Закотвяне в спокойствието (19 мин.)
Водещ: Лиляна Герджицова, НЛП практик;
04.12.2014
Йога нидра 97.mp3 yoga nidra 97.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 97: Мотивация извътре (46 мин.)
Волю - неволю; Свободна воля, вътрешна локализация на контрола/ мотивацията; Релаксация; Спомен за транс и пренос на състоянието сега; Ресурсите на генетичната, родословна памет - подсъзнание. Безкраят на духа - свръхсъзнание; Двойна индукция: съзнание и несъзнавано; Придвижване от старото състояние на страхуване в новото състояние на любяща смелост; Метафори, алегории и НЛП пренос на състояние на смелост; Санкалпа (възнамеряване): Живея смело и решително!; Загуба на невротичния свръхконтрол и разкриване самообладанието на духа ти; Милтън модел (Ериксонова хипноза) водене през ключови мъдрости; Смел живот!
05.12.2014
Йога нидра 98.mp3 yoga nidra 98.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 98: Тоналността на мъдростта (32 мин.)
Релаксация; Царството на спокойните сънища, Нидра; Звукът на пространството: ОМ; Цялостно светоусещане - ти като част от Живота; Мисли от Учителя Беинса Дуно, през Милтън модел.
10.12.2014
Йога нидра 99.mp3 yoga nidra 99.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично програмиране 99: Арупа, отвъд формата (55 мин.)
Дишане - 20 мин.: биоенергийно (пълно йогийско), бхастрика, квадратно, кайваля; Възход и падение, раждане и смърт, ЕЕГ линията, върхове и долини; Битие и Небитие, всичко и нищо, вечност и преходност, съществуване и не - съществуване, Нирвана в Самсара и Самсара в Нирвана; Индуциране на средно дълбок или още по-дълбок транс; Свят холограма, лишен от субстанциалност сам по себе си - шунята; Сънуван и реален Живот, Мая и истинност; Събуждане от съня на Мая - целта на живота; Допир с мъдростта в колективното несъзнавано; Няма око, няма ухо, няма нос, няма език, няма сетивност, няма ум, няма тяло - отвъд формата, Себе си; Встъпване в Дървото на Живота, във великия, истинен Живот, отвъд дървото за познаване на доброто и злото, ума; Молитва на благодарност; Отвъд думите, отвъд ума: съзерцание, майндфулнес; Гаятри мантра; Ом; Усмивката на безкрая в живота ти!
     

Статии, книги и препратки на тема - познание и духовно развитие
Програми за слушане на MP3 аудио файлова за Wondows XP - само ако имате проблеми със слушането на сесиите
MS Windows Media Player 10 - download - за предпочитане, инсталира се много лесно и работи добре
MS Windows Media Player 11 - download - /проверява за валидност на Windows XP/
WINAMP Media Player 5.621 - download -   инсталация, настройки и работа с програмата    /тук за най-новата версия/
VideoLAN - линк към сайта
Други полезни програми от www.neraboti.com
WinRAR  - download - програма за архивиране и разархивирае на файлове инсталация и инструкции за работа
Audio Recorder Deluxe v2.2 - download
Free Audio Recorder - download
Skype V3.8.rar - старата верси на скайпе на Български език.
 
www.neraboti.com - Сервиз за компютри, лаптоп, ноутбук, нетбук, LCD/CRT монитори 
За контакти, забележки и въпроси по сайта -
Валентин Василе Tel.: 02 / 868 71 78 - GSM.: 0898 40 65 57 - Mail: vassilev55@gmail.com
 
  След като свалите файла трява да го разархивирате и след това може да слушате сесиите.
  CD1 - Архив на сесиите от   1  до 10 - yoga nidra 1-10.rar - 460 MB
  CD2 - Архив на сесиите от 11 до 20 - yoga nidra 11-20.rar - 472 MB
  CD3 - Архив на сесиите от 21 до 30 - yoga nidra 21-30.rar - 486 MB
  CD4 - Архив на сесиите от 31 до 40 - yoga nidra 31-40.rar - 441 MB
  CD5 - Архив на сесиите от 41 до 50 - yoga nidra 41-50.rar - 561 MB
  CD6 - Архив на сесиите от 51 до 60 - yoga nidra 51-60.rar - 490 MB
  CD7 - Архив на сесиите от 61 до 70 - yoga nidra 61-70.rar - 373 MB
  CD8 - Архив на сесиите от 71 до 80 - yoga nidra 71-80.rar - 387 MB
  CD9 - Архив на сесиите от 81 до 90 - yoga nidra 81-90.rar - 404 MB
   
www.kaksepravi.com - Валентин Василе - Tel.: 02 868 71 78 - GSM.: 0898 40 65 57 - Mail: vassilev55@gmail.com