Home   neraboti.com     "Валикомерс" - Информационен портал
New Popular Йога Нидра Книги
Излекувай душата си!
Орлин Баев - Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране

Рак на белия дроб - уроци, изводи, излекуване и дългосрочно оцеляване

Когнитивно поведенческа психотерапия

Библиотерапия

Добрият психотерапевт

Йога нидра и използването на биологична обратна връзка ( Биофийдбек )

Орлин Баев - http://orlin.bravehost.com/
Лични страници - http://orlinbaev.blogspot.com/
Последно обновена на:17.10.2013
 
Хипноза, НЛП, Медитация и Осъзнато сънуване
.
Група - Master Mind - Ефективна Комуникация - водещ Орлин Баев

.
Всяка с ряда, от 19-21ч.,
ул. Коломан 1, комплекс "Славия", под хотел "Шампион", административна сграда на комплекс "Славия", ет.2, кабинет 302
 
 Хипнотични алгоритми на самоувереността

Приложените в текста по-долу хипнотични сесии са фокусирани в разгръщането на автентичната ти самоувереност. Забележи, не толкова или поне не само създаване или изграждане на такава, колкото осъзнаване на вече наличната самоувереност, идваща от дълбините ти!

 
Йога Нидра - Схематично изложение на практиката

Извлечена от тантрите, йога нидра е мощна техника, която ни учи как да релаксираме съзнателно. При нея сънят не се счита за релаксация. Хората имат чувството, че релаксират, като потънат в някой удобен стол с чаша кафе, питие или цигара и наред с това четат вестник или гледат телевизия. Но това съвсем не е удовлетворително за едно научно определение на релаксацията. Всички тези занимания представляват само сетивно развлечение. В действителност истинската релаксация е преживяване, което далеч надхвърля всичко това. При пълната релаксация човек трябва да остане осъзнаващ. Това представлява йога нидра - състояние на динамичен сън. Йога нидра е систематичен метод за предизвикване на пълна физическа, умствена и емоционална релаксация. Терминът йога нидра произлиза от две санскритски думи: йога, която означава единение, или съсредоточено осъзнаване, и нидра, която означава сън. По време на практиката йога нидра изглежда, че човек сякаш спи, но съзнанието му функционира на едно по-дълбоко ниво на осъзнаване. По тази причина йога нидра често е наричана “психичен сън" или дълбока релаксация с вътрешно осъзнаване. В това гранично състояние между съня и будуването се осъществява спонтанна връзка с подсъзнателните и несъзнателните измерения. Състоянието на релаксация при йога нидра се постига чрез обръщане навътре и отдалечаване от външните преживявания. Ако съзнанието може да се отдели от външното осъзнаване и от съня, то се превръща в нещо много мощно и може да се използва по редица начини - например за развиване на паметта, за увеличаване на знанията и творческите способности или за трансформиране природата на човека.
  Първа страница сесии ЙОГА НИДРА  
Страница ; 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 следваща >>>
 Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни р-ва, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.
Дата Сесия Архив за изтегляне Кратко описание на сесия
10.10.2013
Йога нидра 71.mp3 yoga nidra 71.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 71: Исихия (24 мин.)
Да наведеш глава към сърцето си; Сърдечната молитва; Тихото присъствие на Бога; Виделината на Бога; Съзерцание; Преживяване на Бога в ежедневието.
17.10.2013
Йога нидра 72.mp3 yoga nidra 72.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 72: Танцът на Шива и Шакти (29 мин.)
Пренос на трансово състояние; Ментална иглотерапия; Фината вибрация на свободното, хармонично съзнание; Спокойствието на осъзнатия миг в целия ти живот; Есен - благородна, силна мъдрост; Ляво и дясно, жена и мъж, сърце и глава, нощ и ден, зима и лято, любов и воля, интуиция и логика, минус и плюс, ин и ян, удоволствие и болка, лесно и трудно, отпускане и усилие, ; Танцът на Шива и Шакти, Анимус и Анима - любяща прегръдка; Преодоляване на ненужен навик/ зависимост - обич и воля, сърдечност и мъдрост, приемане на напрежението и усилие; Блажено единение на противополюсите: Дзен/ mindfulness; Творческият потенциал в живота ти; Фокус в процеса при неотклонно следване на цел; Игрива шега в дните ти!
05.02.2014
Йога нидра 73.mp3 yoga nidra 73.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 73: Призвание (27 мин.)
Хипнотична релаксация. Фокусирано в разкриване на призванието водене през лингвистиката на Милтън модел (Ериксонова хипноза). Призвание! Кой съм Аз? Какво правя тук, през краткото съществуване в земното училище? Какво искам? Кой го иска? Аз, Вечността или малките социални сугестии в егото ми? Нулева скорост - потенциал. Мигновена реминисценция на извлечените опитности от предишни съществувания, присъстващи в душевното богатство. Спускане в родовата памет на подсъзнанието - заложености. Подсъзнание и свръхсъзнание. Разтваряне на ограничаващите програми, позволяващо сливане между духа и материята, безкрая и подсъзнанието. Какво ако правя, цялата Вселена стои зад мен? Какво винаги съм знаел, че искам, но съм изтласквал това знание през недоверието, идващо от страховите ми програми? Какво бих правил пак и пак и още и още, дори и когато съм уморен, с радост? На какво си играех като дете? Какви са хобитата ми? За какво си мечтая - а тези мечти от душата ми ли идват или от илюзиите на социално обусловения ми ум? Готов ли съм да материализирам и конретизирам мечтата си до реално изпълнима в обществения контекст цел? Колко силно искам това? На какво съм готов, за да го постигна? Ще искам ли тази цел и след 5,10, 20, 30 години или е само мимолетна приумица? Какви трудности бих имал при постигането на тази цел и как ще мина през тях? Радва ли ме следването на тази цел? От сърцето ми ли идва или от "трябва"? С кои хора ще постигам целта си и какви са общите, евентуални времеви параметри в хода на следването и? Какви са ресурсите ми - вътрешни и външни, с които постигам тази цел? Танцува ли любовта ми, когато следвам целта си? Безкрайно много сфери с възможности, резониращи повече или още повече със струните на потенциала ти. Смирена молитва. Вътрешните Хималаи и над тях. Доверието, идващо от търпеливото и устойчиво следване на Себе си, на Любовта. Да бъде волята Божия в живота ми!
05.03.2014
Йога нидра 74.mp3 yoga nidra 74.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 74: Активно въображение (24 мин.)
Активно въображение (Карл Юнг); Пътят на Героя; Трудностите като нужни инструменти в пътя на конвергиране около ядрото на цялостната личност; Прегръдка между любовта и волята, анима и анимус, женското и мъжкото начало; Терапевтични метафори; Най-добрият психотерапевт - животът!
12.03.2014
Йога нидра 75.mp3 yoga nidra 75.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 75: Кръгът на опита (40 мин.)
Биоенергийно и бхастрика дишане; Огънят на героя; Да благодариш на тялото си; Наблюдателят на процесите в ума - Дзен; Сърдечната благодарност - извор на живота; Смирено доверие; Смело себезаявяване; Чар, харизма; Смирена молитва; Вяра в Бога, в Съдбата, в Себе си; Да благодариш на врага си; Прогресия на чаровната асертивност в живота ти; Медитативна пълносъзнателност в ежедневието - любящо присъствие.

19.03.2014

Йога нидра 76.mp3 yoga nidra 76.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 76: Доверие в Съдбата си (22 мин.)
Медитативно фино дишане - Кайваля, дъхът на блаженството; Неординарна релаксация; Отвъд границите - съзнателен медитативен транс; Нулева скорост - пълносъзнателност (mindfulness); Фино, базирано на медитацията когнитивно реструктуриране; Визуален израз на тревожността - всеобемащо, разтварящо съзерцание; Медитативно афективно "засмукване, поглъщане и стапяне" в безкрая.
26.03.2014
Йога нидра 77.mp3 yoga nidra 77.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 77: Любящо единство с всички чувстващи същества (30 мин.)
Непрднамерена, медитативна релаксация - сканиране; Пренос на трансово преживяване; Алфа и тета мозъчна честота; Кой съм аз? - Наблюдателят; Любящо единство с всички чувстващи същества; Човечеството след 10000 години - любяща съзнателност в теб сега.
30.4.2014
Йога нидра 78.mp3 yoga nidra 78.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 78: Грациозна самоувереност (19 мин.)
Линия на времето и отвъд нея; Дълбинна, извираща от същността самоувереност, пренаписваща емоционалната памет; Благодарна прошка; Ароматът на самоувереността; Отвъд илюзията; Една все по-самоуверена твоя версия; Танцът на радостната, висока себеоценка, въплътена в живота ти.
02.04.2013
Йога нидра 79.mp3 yoga nidra 79.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 79: Единна Цялостност (35 мин.)
Биоенергийно и бхастрика дишане (09 мин.); Божествена енергия - движение, преобразуване на емоциите, хармония; Водена през Милтън модел (НЛП) релаксация; Со Хам - Аз Съм; Кайваля, медитативно дишане; Молитва при п.а. и тревожни състояния; Единна цялостност...
09.04.2014
Йога нидра 80.mp3 yoga nidra 80.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 80: Пълносъзнателност (31 мин.)
Пълносъзнателност (mindfulness), водена през Милтън модел (НЛП/ Милтън Ериксън); Реката на ума; Да прощаваш на брата си седем пъти по седемдесет и седем; Вибрацията на напрежението - сърдечна прегръдка и разтваряне; Наситената с гласа на безмълвието тишина на безкрая; Отвъд бинарния стремеж към удоволствие и щастие и бягството от страдание и болка - спокоен смисъл, Логос; Спускане на медитативното спокойствие към сърцето и корема, към емоциите, тялото и делата; Базисна дълбока сигурност, непринудена самоувереност; НЛП пренасяне и заливане с медитативното спокойствие на ежедневния бит; Скалиране и осъзнаване; Благодарност.
16.04.2014
Йога нидра 81.mp3 yoga nidra 81.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 81: Преобразуване на страха в смелост (46 мин.)
Поредица биоенергийни и йогийски дихателни практики (15 мин.); Аз мога, аз струвам, аз заслужавам, аз творя...; Граундинг; Сублимност на себеусещането; Медитативен транс; Спускане на медитацията от ума към чувствата и тялото; Блажено смирение; Промяна, която вече се е случила в духа ти; Санкалпа (възнамеряване): Преобразувам своя страх до смелост!; Въздигане на възнамеряването на ума до Духа и спускане на промяната от духа в ума, чувствата, тялото и поведението; Ситуация на паническа атака/ тревожност - визуализация и скалиране; Твоето специално място - защитена, радостна сигурност - НЛП пренос и наслагване на преживяването върху тревожността; Мястото на силата - телесна зона на спокойната радост: завихряне и насищане - закотвяне; Пълносъзнателност (майндфунес, дзен, махамудра, дзогчен, безмълвна молитва...) - магическа тишина; Ти - единен с всички чувстващи същества; Страхът като малка естествена локвичка, изпаряваща се от слънцето на Духа ти - отношение на сприятеляване; Спокойно, любящо приемане на дразнители, съдържащи страх в основата си; Ти - част от Бога; Господи, да бъде Твоята воля в живота ми;
     

Статии, книги и препратки на тема - познание и духовно развитие
Програми за слушане на MP3 аудио файлова за Wondows XP - само ако имате проблеми със слушането на сесиите
MS Windows Media Player 10 - download - за предпочитане, инсталира се много лесно и работи добре
MS Windows Media Player 11 - download - /проверява за валидност на Windows XP/
WINAMP Media Player 5.621 - download -   инсталация, настройки и работа с програмата    /тук за най-новата версия/
VideoLAN - линк към сайта
Други полезни програми от www.neraboti.com
WinRAR  - download - програма за архивиране и разархивирае на файлове инсталация и инструкции за работа
Audio Recorder Deluxe v2.2 - download
Free Audio Recorder - download
Skype V3.8.rar - старата верси на скайпе на Български език.
 
www.neraboti.com - Сервиз за компютри, лаптоп, ноутбук, нетбук, LCD/CRT монитори 
За контакти, забележки и въпроси по сайта -
Валентин Василе Tel.: 02 / 868 71 78 - GSM.: 0898 40 65 57 - Mail: vassilev55@gmail.com
 
  След като свалите файла трява да го разархивирате и след това може да слушате сесиите.
  CD1 - Архив на сесиите от   1  до 10 - yoga nidra 1-10.rar - 460 MB
  CD2 - Архив на сесиите от 11 до 20 - yoga nidra 11-20.rar - 472 MB
  CD3 - Архив на сесиите от 21 до 30 - yoga nidra 21-30.rar - 486 MB
  CD4 - Архив на сесиите от 31 до 40 - yoga nidra 31-40.rar - 441 MB
  CD5 - Архив на сесиите от 41 до 50 - yoga nidra 41-50.rar - 561 MB
  CD6 - Архив на сесиите от 51 до 60 - yoga nidra 51-60.rar - 490 MB
  CD7 - Архив на сесиите от 61 до 72 - yoga nidra 61-70.rar - 373 MB
   
www.kaksepravi.com - Валентин Василе - Tel.: 02 868 71 78 - GSM.: 0898 40 65 57 - Mail: vassilev55@gmail.com