Home   neraboti.com     "Валикомерс" - Информационен портал
New Popular Йога Нидра Книги
Излекувай душата си!
Орлин Баев - Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране

Рак на белия дроб - уроци, изводи, излекуване и дългосрочно оцеляване

Когнитивно поведенческа психотерапия

Библиотерапия

Добрият психотерапевт

Йога нидра и използването на биологична обратна връзка ( Биофийдбек )

Орлин Баев - http://orlin.bravehost.com/
Лични страници - http://orlinbaev.blogspot.com/
Последно обновена на:17.10.2013
 
Хипноза, НЛП, Медитация и Осъзнато сънуване
.
Група - Master Mind - Ефективна Комуникация - водещ Орлин Баев

.
Всяка с ряда, от 19-21ч.,
ул. Коломан 1, комплекс "Славия", под хотел "Шампион", административна сграда на комплекс "Славия", ет.2, кабинет 302
 
 Хипнотични алгоритми на самоувереността

Приложените в текста по-долу хипнотични сесии са фокусирани в разгръщането на автентичната ти самоувереност. Забележи, не толкова или поне не само създаване или изграждане на такава, колкото осъзнаване на вече наличната самоувереност, идваща от дълбините ти!

 
Йога Нидра - Схематично изложение на практиката

Извлечена от тантрите, йога нидра е мощна техника, която ни учи как да релаксираме съзнателно. При нея сънят не се счита за релаксация. Хората имат чувството, че релаксират, като потънат в някой удобен стол с чаша кафе, питие или цигара и наред с това четат вестник или гледат телевизия. Но това съвсем не е удовлетворително за едно научно определение на релаксацията. Всички тези занимания представляват само сетивно развлечение. В действителност истинската релаксация е преживяване, което далеч надхвърля всичко това. При пълната релаксация човек трябва да остане осъзнаващ. Това представлява йога нидра - състояние на динамичен сън. Йога нидра е систематичен метод за предизвикване на пълна физическа, умствена и емоционална релаксация. Терминът йога нидра произлиза от две санскритски думи: йога, която означава единение, или съсредоточено осъзнаване, и нидра, която означава сън. По време на практиката йога нидра изглежда, че човек сякаш спи, но съзнанието му функционира на едно по-дълбоко ниво на осъзнаване. По тази причина йога нидра често е наричана “психичен сън" или дълбока релаксация с вътрешно осъзнаване. В това гранично състояние между съня и будуването се осъществява спонтанна връзка с подсъзнателните и несъзнателните измерения. Състоянието на релаксация при йога нидра се постига чрез обръщане навътре и отдалечаване от външните преживявания. Ако съзнанието може да се отдели от външното осъзнаване и от съня, то се превръща в нещо много мощно и може да се използва по редица начини - например за развиване на паметта, за увеличаване на знанията и творческите способности или за трансформиране природата на човека.
  Първа страница сесии ЙОГА НИДРА  
Страница ; 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 следваща >>>
 Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни р-ва, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.
Дата Сесия Архив за изтегляне Кратко описание на сесия
16.04.2014
Йога нидра 81.mp3 yoga nidra 81.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 81: Преобразуване на страха в смелост (46 мин.)
Поредица биоенергийни и йогийски дихателни практики (15 мин.); Аз мога, аз струвам, аз заслужавам, аз творя...; Граундинг; Сублимност на себеусещането; Медитативен транс; Спускане на медитацията от ума към чувствата и тялото; Блажено смирение; Промяна, която вече се е случила в духа ти; Санкалпа (възнамеряване): Преобразувам своя страх до смелост!; Въздигане на възнамеряването на ума до Духа и спускане на промяната от духа в ума, чувствата, тялото и поведението; Ситуация на паническа атака/ тревожност - визуализация и скалиране; Твоето специално място - защитена, радостна сигурност - НЛП пренос и наслагване на преживяването върху тревожността; Мястото на силата - телесна зона на спокойната радост: завихряне и насищане - закотвяне; Пълносъзнателност (майндфунес, дзен, махамудра, дзогчен, безмълвна молитва...) - магическа тишина; Ти - единен с всички чувстващи същества; Страхът като малка естествена локвичка, изпаряваща се от слънцето на Духа ти - отношение на сприятеляване; Спокойно, любящо приемане на дразнители, съдържащи страх в основата си; Ти - част от Бога; Господи, да бъде Твоята воля в живота ми;
21.05.2014
Йога нидра 82.mp3 yoga nidra 82.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 82:
Лъчите на Светлината 1 (36 мин.)

Червените лъчи - Духът на Любовта; Духът на живота; Свобода от страстите на зависимостите; Портокалените лъчи - здраве на духа, душата и тялото.
11.06.2014
Йога нидра 83.mp3 yoga nidra 83.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 83:
Лъчите на Светлината 2 (36 мин.)

Биоенергийно и бхастрика дишане (12 мин.); Слънчевият сплит, центърът на аза; Творческа релаксация; Същество от енергия, от светлина, гръмотевицата на смелото себеприсъствие; Елементи от завета на цветните лъчи на светлината на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) - Жълтите лъчи, Мъдрост - медитативно водене; Чиста земя; Възнамеряване: Да бъде Волята Божия в живота ми.
21.06.2014
Йога нидра 84.mp3 yoga nidra 84.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 84: Медитация "За Любовта" (36 мин.)
Водещи: Орлин Баев и Дора Прангаджийска, работилница (workshop) "За Любовта" в хотел "Царев връх", Рилски Манастир;
22.06.2014
Йога нидра 85.mp3 yoga nidra 85.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 85: Привличане, очароване и метаморфоза на страха (36 мин.)
Водещи: Орлин Баев и Дора Прангаджийска; Релаксация; Смирена, благодарна прострация пред благодетелния страх; Прегръдка и сваляне илюзорната грозновата маска на страха - благодетел; Любомъдрите архетипи на страха; Сливане и извличане силата от страха; Метаморфоза - творчески полет; Ти - харизматичен вълшебник, преливащ от магнетична обич; Енергията на привличане - чар; Взаимоотношението с Бога; Да пожертваш егото си пред безкрая на Любовта; Да бъдеш извор на Живот; Смирено, смело и харизматично присъствие в този живот; Силата да светиш; Как доверието се прелива в себезаявяването и магнетичното привличане; Осмици от енергия, свързващи малкия ти обусловен живот с безграничния; Вътрешното, естествено привличащо дете; Ти като вечност; Магичното пространство на привличането на Любовта; Сливане между ум, тяло, чувства, емоция, воля, душевност и дух; Да обичаш да даваш, защото имаш какво да дадеш; Протичане на силата през теб; Да прегърнеш всички чувстващи същества и цялата планета с любящата си харизма; Да пренесеш медитативната преживелищност в ежедневието на бита си - Хималаите в живота ти; Главата в небето, краката вкоренени в земята - граундинг; Кръговратът от даване и приемане; Любовният танц на тялото - магнетизъм в отношенията ти; Ти - част от природата - сливане; Да оставиш следа в живота си; Възнамеряване (санкалпа): Да бъде Божията Любов в живота ми!; Океанът на корема, огънят на слънчевия сплит, небето на сърцето, етерът на врата и безкраят нагоре; Въплътяване харизмата в живота ти.
25.06.2014
Йога нидра 86.mp3 yoga nidra 86.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 86: Господи, да бъде Волята Ти в живота ми (27 мин.)
Релаксация; Медитативно дишане и забавяне телесните процеси; Да пуснеш ума да си отиде; Доверие в същностната си природа, в големия Живот зад социално обусловените илюзии; Тъканта на съзнанието, зад мисленето и мислите; Съзнателен, хипнотичен сън - Богът на съня, Хипнос; Трелите на радостта; Стълба на съзнанието - навътре в съня, надолу в подсъзнанието; Големите очи на страха - отпускане в адреналина, сигурност в несигурността; Чудо - сваляне карнавалната маска на страха - ангелът на любомъдрото вдъхновение зад нея; Чуден хипнотичен сън - транс; Алфа и тета мозъчни вълни - да се довериш на спокойния, дълбок сън; Сънно дишане; Когато не знаеш, тогава знаеш; Магията на трансформацията; Подскоците на ума маймуна върху дървото на свръхконтрола - успокояване; Преобразуване дървото на ума/ на доброто и злото, в дървото на Живота; Нагоре - свръхсъзнанието на Духа ти, ангелът на вдъхновението; Сферата на Любовта; Чудесна котва на спокойната, светла сигурност: Господи, да бъде Волята Ти в живота ми; Синхрониране на мисловността, чувствата, емоциите, волята и постъпките с Виделината; Ползване на магическата котва в страхувани ситуации - заливане страха с хармонията; Смирено, любящо приемане - доверие; Благодарствена молитва - благодаря за тревожните си състояния, уроци по истинна сила; Сливане на любящата сфера с енергията ти - закотвяне в радостта; Пренасяне осъзнатото сливане с Любовта в тялото и живота ти.
02.07.2014
Йога нидра 87.mp3 yoga nidra 87.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 87: Сърдечна самоувереност (21 мин.)
Бхастрика пранаяма - разчупване на мускулни брони; Разчупване ограничаващите релси/ програми на семейното и социално обуславяне - свободно откривателство и творчески полет; Пренос на състоянието на хипнотичен транс, на моноидеизъм сега; Да свалиш потенциали от света на идеи в живота си; Отпускане в медитативния дъх, отпускане и стапяне на ума в дихателната вълна, отпускане и оттегляне на телесните сетива навътре - хипотаксия/ пратяхара; Крака корени - заземяване; Възнамеряване: Аз заслужавам - автентични самоувереност, телесно здраве и социално стабилно присъствие; Дълбоко, огнено усещане за самоувереност, черпеща сокове от майката земя; Небесна, фина, светлинна, сърдечна самоувереност; Два взаимно протичащи един в друг потока - небесен Ян и Земен Ин, огън и вода, Кан и Ли, Дух и Душа, Шива и Шакти; Ти като космически ритъм; Брилянтна самоувереност; Ти, творецът - архетипна, каузална и недуална когниция; Виделината на радостта напред в живота ти, пълен с обич; Магията да си Човек; Шива лила - забавлението на духа ти в играта на този земен живот; Ти - едно с цялото; Въплътяване на брилянтната, любяща самоувереност в битието ти.
09.07.2014
Йога нидра 88.mp3 yoga nidra 88.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 88: Градушка - разчупване на стари и ненужни модели - изграждане на самоувереност (26 мин.)
Интензивно дишане: 10 мин; Релаксация и хипнотично потъване навътре; Плащът на спокойствието; Сънно дишане - потъване в съзнателен сън; Житейската градушка - приемане с благодарност, като част от нужните ти учене и растеж; Долините и поляните на подсъзнанието; Самоуверено себезаявяване в житейските бури - радостно изкачване на житейските трудности - склонове; Вярата, дълбоко в корема; Притихване на ума - дълбоко спокойствие, спокойна усмивка по време на битийните пертурбации; Ти - част от божественото и То от теб. Да се обичаш, просто защото дишаш; Морето на подсъзнанието и делфинчето на вдъхновението ти; Чародейка в живота си; Излъчване светлината на Любовта напред в живота - хубаво е да се живее.
16.7.2014
Йога нидра 89.mp3 yoga nidra 89.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 89: Сигурност в несигурността (21 мин.)
Релаксация и потъване в хипнотичен/ медитативен транс; Пълносъзнателно (mindful) присъствие; Поглед над живота си отвисоко - като на длан. Извън привичните, но маладаптивни коловози/ умствени конструкти. Сигурност в несигурността; Парадоксално намерение - наводняване с прерамкиране от самоирония; Възнамеряване (Санкалпа): Приемам се изцяло с всички свои слабости и страхове; Прогресия - активен живот, самостойна самоувереност; Спиране на вътрешния диалог - Ти, наблюдателят. Сърцето знае; Да бъде волята Божия в живота ми!
16.7.2014
Йога нидра 90.mp3 yoga nidra 90.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 90: Алегорично когнитивно реструктуриране - метаморфоза на страха в самоувереност (19 мин.)
По пътечка чиста, по росица бистра - по пътечката на благодарността; Изгревът на слънцето на доброто в душата ти - разширено съзнание, безкрайна обич; Метафорично когнитивно реструктуриране - черните храсти на маладаптивните автоматични мисли. Визуална, алегорична преработка - плодовете на щастието; Плодовете на приемането на любовта, на мъдростта да светиш. Крушата на мъдростта, черешите на жизнеността, червената ябълка на дълбоката свежест; Живата вода на вдъхновението. Да прегърнеш страха си, да се довериш на мъдростта на Живота си; Автентична самоувереност - просто самоувереност, естествена, бликаща от извора си вяра; Законите на благодатта, Дхарма; Вълшебната, страшна отвън, но пребогата отвътре кутия на тревожността - капиталът на любовта, жълтиците на мъдростта, уханното розово масло на чистата, непривързана радост; Сливане с вътрешната, същностна природа. Пълно с енергия спокойствие; Акордиране с целокупния живот на Любовта. Капчиците роса на свежестта ти. Обикване на трудностите. Смирено, любящо доверие в смисъла (Логоса).
06.08.2014
Йога нидра 91.mp3 yoga nidra 91.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 91: Имам право на почивка (25 мин.)
Релаксация и отпускане в потенциала - мое добро тяло, обичам те; Заливане тялото, органите, жлезите и психичният им еквивалент с любяща, слънчева енергия - сливане на енергията им до творческо единство; Медитативно забавяне на дъха; Повишаване процентите активиран мозъчен и когнитивен капацитет - 10, 20, 30% и повече и повече...; Идентификация с потока на Любовта; Санкалпа (възнамеряване): Имам право на почивка; Медитативен сън, нидра; Синхронизиране на мозъчните полукълба; Съзнателен, тантричен сън; Ангелско присъствие в живота ти; Позволявам си да бъда щастлива, имам право на щастие; Ритъмът на Любовта, преобразуващ всеки страх в спокойна радост; Любовта, носеща здраве; Ти, част от смисъла, от Логоса; Ву вей - бездействие в действието, медитативното присъствие като фон на всяко действие и миг от живота ти; Симфонията на Любовта, импрегнираща всяка клетка на тялото ти; Спокойна почивка, обич и щастие в живота ти.
27.08.2014
Йога нидра 92.mp3 yoga nidra 92.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 92: Ментален конструктор (18 мин.)
Медитативно потъване в спокойствието; Кайваля дишане и телесна релаксация; Хипнотичен език, Милтън модел (НЛП); Наблюдателят - Ти; Преходността на Майа и вечността отвъд нея; Ментален конструктор; Работа с ума - НЛП технологии; Приеми страха от провал, за да бъдеш достоен и за успеха; Полет над двойнствеността - съзерцание; Спокойно доверие в живота ти!

12.11.2014

 

Йога нидра 93.mp3 yoga nidra 93.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 93: Велика обикновеност и обикновено величие (31 мин.)
Дишане, релаксация; Влизане в скришната, молитвена стаичка на сърцето; Извадки от "Завета на цветните лъчи на светлината": духът на силата,виолетовите лъчи; Царството Божие в теб; Да приемеш обикновеността на егото си, за да протече през теб величието на духа ти - смирение; Зарядът на Любовта; Молитва - единство, хваление величието на Бога; "Кой съм аз?"; Смирената сила на слабостта; Себеизява и себезаявяване - протичане на божественото през теб; Спокойна свързаност с Великия Живот, закрила, цялостност; Сърдечна, безмълвна молитва - превръщане на целия ти живот в молитвена разумност; Осъзнаване на собственото безсмъртие - Вечен Живот; Низхождение виделината на божественото, спускане на свръхсъзнанието в подсъзнанието - преобразуване и хармонизиране; Резонанс с Безкрая; Стабилен център - божествената сила, виделината на Любовта в живота ти, във всяко дихание, поглед и стъпка; "Да бъде божията воля в живота ми, да бъде божията любов в живота ми, да бъде божията светлина в живота ми!".
 
Йога нидра 94.mp3 yoga nidra 94.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 94: Учителят (27 мин.)
Спускане по ДНК спиралата на съзнанието; Йогийски сън: Нидра; Духовният ти Учител - сливане с енергията му, доверие, закрила, призвание; Планиране на житейските стъпки - преди раждането; Едно различно отношение към преживяното: прошка, благодарност, учене, живот през призмата на духа; Виделина в житейските ти мигове напред. Смел, целеустремен и решителен живот.
     

Статии, книги и препратки на тема - познание и духовно развитие
Програми за слушане на MP3 аудио файлова за Wondows XP - само ако имате проблеми със слушането на сесиите
MS Windows Media Player 10 - download - за предпочитане, инсталира се много лесно и работи добре
MS Windows Media Player 11 - download - /проверява за валидност на Windows XP/
WINAMP Media Player 5.621 - download -   инсталация, настройки и работа с програмата    /тук за най-новата версия/
VideoLAN - линк към сайта
Други полезни програми от www.neraboti.com
WinRAR  - download - програма за архивиране и разархивирае на файлове инсталация и инструкции за работа
Audio Recorder Deluxe v2.2 - download
Free Audio Recorder - download
Skype V3.8.rar - старата верси на скайпе на Български език.
 
www.neraboti.com - Сервиз за компютри, лаптоп, ноутбук, нетбук, LCD/CRT монитори 
За контакти, забележки и въпроси по сайта -
Валентин Василе Tel.: 02 / 868 71 78 - GSM.: 0898 40 65 57 - Mail: vassilev55@gmail.com
 
  След като свалите файла трява да го разархивирате и след това може да слушате сесиите.
  CD1 - Архив на сесиите от   1  до 10 - yoga nidra 1-10.rar - 460 MB
  CD2 - Архив на сесиите от 11 до 20 - yoga nidra 11-20.rar - 472 MB
  CD3 - Архив на сесиите от 21 до 30 - yoga nidra 21-30.rar - 486 MB
  CD4 - Архив на сесиите от 31 до 40 - yoga nidra 31-40.rar - 441 MB
  CD5 - Архив на сесиите от 41 до 50 - yoga nidra 41-50.rar - 561 MB
  CD6 - Архив на сесиите от 51 до 60 - yoga nidra 51-60.rar - 490 MB
  CD7 - Архив на сесиите от 61 до 70 - yoga nidra 61-70.rar - 373 MB
  CD8 - Архив на сесиите от 71 до 80 - yoga nidra 71-80.rar - 387 MB
   
www.kaksepravi.com - Валентин Василе - Tel.: 02 868 71 78 - GSM.: 0898 40 65 57 - Mail: vassilev55@gmail.com